Hoe efficiënt industrieel reinigen een impact kan hebben op uw Profit and Loss

Het reinigen van installaties, iets waar niemand voor staat te springen, maar een onvermijdbare klus in een productieomgeving. De productie moet worden stilgelegd, waardoor elke seconde verlieslatend is. De tijd van het reinigen wordt dan ook doorgerekend in de kost van het product, nog iets dat we liever vermijden. Efficiënte industriële reiniging is daarom enorm belangrijk. Zo kan de duurtijd van het proces aanzienlijk verkort worden, de tijdspanne tussen reinigingen verlengd worden en de kwaliteit van de producten optimaal blijven.

De evolutie van industrieel reinigen

Het reinigingsproces in de industrie heeft een flinke evolutie meegemaakt. Reinigen met een hogedrukreiniger en sandalen aan de voeten wordt nergens meer geaccepteerd. Speciale uitrustingen die meerdere malen gedesinfecteerd worden en hoogtechnologische tools vormen vandaag de norm.

Deze veranderingen komen niet alleen vanuit de voedselveiligheid, maar ook vanuit de bedrijven zelf. Voedingscrisissen zijn telkens een signaal voor beide partijen om de hygiëne op alle niveaus, van productie tot logistiek, steeds strenger te maken.

 

 

Zeg niet ‘snel’, maar ‘efficiënt’ industrieel reinigen

Efficiënt reinigen is onze visie en onze belofte naar de klant toe. Het moet vooruitgaan, maar doeltreffendheid en veiligheid blijven centraal staan. Doeltreffendheid betekent dat het industrieel reinigen niet alleen oppervlakkig, maar ook microbiologisch in orde moet zijn. Dit doen we door een strikte opvolging van de reinigingsprocessen. Voor en na het reinigen zijn er briefings en tijdens het reinigingsproces worden er meerdere stalen genomen en tests uitgevoerd om de diepte van de reiniging te garanderen. Dit kan in goede samenspraak met de klant. De productiehallen moeten klaar zijn om gereinigd te worden. Alleen zo kan er efficiënt gewerkt worden. Duidelijke communicatie, goede afspraken, opleveringsprocedures en strikte regels moeten tussen beide partijen vastgelegd worden om financieel zo voordelig mogelijk te reinigen. Samen met de klant moeten er risicoanalyses opgesteld worden om arbeidsongevallen te voorkomen en de reinigingsprocessen zo efficiënt mogelijk in te plannen.

Elke organisatie is anders. De prioriteiten en doelstellingen verschillen overal en daarom verschilt onze aanpak ook voor elke klant. Met 30 jaar ervaring, kunnen wij ons optimaal aanpassen aan elk bedrijf. De frequentie van de reinigingsprocessen wordt dan ook duidelijk besproken zodat de productie op het juiste moment stilgelegd kan worden. Periodieke of flexibele reinigingsprocessen zijn allebei mogelijk. Door productieprocessen aan te passen en door grondig industrieel te reinigen, worden niet alleen de runs tussen reinigingen verlengd, maar ook de houdbaarheidsdatum van de producten kan aanzienlijk langer worden.

 

Aanpak op maat

Elke organisatie is anders. De prioriteiten en doelstellingen verschillen overal en daarom verschilt onze aanpak ook voor elke klant. Met 30 jaar ervaring, kunnen wij ons optimaal aanpassen aan elk bedrijf. De frequentie van de reinigingsprocessen wordt dan ook duidelijk besproken zodat de productie op het juiste moment stilgelegd kan worden.

Periodieke of flexibele reinigingsprocessen zijn allebei mogelijk. Door productieprocessen aan te passen en door grondig industrieel te reinigen, worden niet alleen de runs tussen reinigingen verlengd, maar ook de houdbaarheidsdatum van de producten kan aanzienlijk langer worden.

 

 

Altijd stand-by

Deze flexibiliteit in onze manier van industrieel reinigen komt ook terug in onze beschikbaarheid. EAZER heeft daarom naast haar vaste planning ook steeds teams stand-by staan. Wanneer er zich problemen voordoen of de productie in het hoogseizoen harder loopt, zijn wij onmiddellijk inzetbaar.

Langdurige samenwerkingen zorgen voor kwalitatieve reinigingsprocessen en meer expertise. Zowel met onze klanten als onze medewerkers hanteren we deze visie. We streven bij EAZER naar win-win situaties en zijn ervan overtuigd dat kort geldgewin en goedkope reinigingsprocessen voor niemand voordelig zijn. Kwalitatieve en flexibele reinigingsprocessen verbeteren niet alleen de levensduur van installaties, maar ook de kwaliteit van de geproduceerde goederen.

Meer weten over onze expertise in industrieel reinigen? Ontdek hoe wij jou dagelijks, periodiek of eenmalig kunnen helpen

Ontvang je graag de EAZER-nieuwsbrief?

Blijf op de hoogte