Persbericht: ITZU Group behaalt gerenommeerd SDG Champion certificaat van de Verenigde Naties.

Na een succesvol SDG Pioneer traject sleept ITZU Group nu ook als één van de eerste Belgische dienstverlenende bedrijven het gerenommeerde UNITAR SDG Champion certificaat van de Verenigde Naties in de wacht. Hiervoor werd een tweejarig traject afgelegd waarbij het bedrijf verschillende acties rond de 17 Sustainable Development Goals (SDG’s) realiseerde, en een transitieproject (Sustainability Academy) doorliep waarbij gedragsverandering rond duurzaamheid centraal stond.

ITZU Sustainability Academy

Het is een grote primeur voor de HR- en facilitaire dienstengroep ITZU Group. Als één van de eerste Belgische bedrijven mag ITZU Group het prestigieuze SDG Champion certificaat van de Verenigde Naties in ontvangst nemen. Een erkenning om U tegen te zeggen op het gebied van duurzaam ondernemen, en een mooie beloning voor alle geleverde inspanningen gedurende het intensieve tweejarige Champion traject.

Centraal in het Champion traject bij ITZU Group stonden diverse actiepunten rond de 17 SDG’s en een heus transitietraject, de Sustainability Academy genaamd, waarbij ITZU Group duurzaamheid strategisch en operationeel verankerd heeft in haar organisatie.

“Via onze Sustainability Academy willen we met ITZU Group een positieve impact genereren op het algemene welzijn en het klimaat. We willen andere bedrijven en individuen inspireren en motiveren om zo een algemene duurzame gedragsverandering teweeg te brengen”, aldus Louis Kemps, CEO van ITZU Group.

“We zijn enorm trots om dit SDG Champion certificaat in ontvangst te mogen nemen. Het is een mooie onderscheiding voor al onze inspanningen inzake duurzaam ondernemen. Hiervoor willen we onze medewerkers, klanten en partners bedanken. Het is mede dankzij hun inspanningen dat we dit prachtige resultaat hebben bereikt”,  aldus een fiere Louis Kemps.

De duurzaamheidsinspanningen van ITZU houden niet op bij het behalen van het SDG Champion certificaat, maar zullen naar een nog hoger niveau worden gebracht als SDG Ambassador in een vervolgtraject.

Ontvang je graag de EAZER-nieuwsbrief?

Blijf op de hoogte