Veilig op de werkvloer: het belang van desinfectie

Nog meer dan gewoonlijk wil je je medewerkers laten werken in een veilige en hygiënische omgeving. De gebruikelijke schoonmaak is vandaag niet meer toereikend. Zowel persoonlijke werkplekken als gemeenschappelijke ruimtes hebben nood aan een grondige desinfectie. Dankzij hun jarenlange ervaring in bijvoorbeeld de ontsmetting van cleanrooms, zijn de reinigingsspecialisten van EAZER bedreven in diepgaande reiniging tot in de kleinste details. Zo ben jij zeker van een veilig, kwalitatief en uiterst proper resultaat.

Zonder schoonmaak geen desinfectie

‘Desinfectie’ staat voor heel wat mensen gelijk aan het summum van properheid. We grepen de voorbije maanden massaal naar handgels en ontsmettingssprays om komaf te maken met ongewenste gasten op onze handen of winkelwaren. Terwijl desinfecterende producten erg belangrijk zijn om een veilige omgeving te creëren, blijft ‘gewone’ schoonmaak echter een onmisbaar fundament van hygiëne.

Zonder grondige schoonmaak, voorafgaand aan desinfectie, riskeer je namelijk schijnveiligheid. Een werkplek die enkel gedesinfecteerd werd, geeft onterecht het idee dat schadelijke stoffen en virussen geweken zijn. Professionele schoonmaak zorgt er namelijk voor dat normale vervuiling weggehaald wordt. Voor de mens lijkt deze vervuiling onschuldig. Voor ziekmakende micro-organismen dient dat vuil echter als ideale voedingsbodem. Iemand met kennis van zaken neemt met een schoonmaakbeurt zo’n 98% van de vervuiling én micro-organismen weg. Het perfecte startpunt voor desinfectie.

Preventief wapenen tegen virussen 

Met een goed schoongemaakte kantoorruimte als basis, kan je overgaan tot de eigenlijke desinfectie. Daarbij gaat er bijzondere aandacht naar oppervlakken en voorwerpen die vaak gebruikt en aangeraakt worden. Deze zogenaamde touch points lopen het grootste risico om besmet te geraken. Deurklinken en liftknoppen behoren tot deze categorie, maar ook bureaumaterialen zoals touchscreens en toetsenborden verdienen een specifieke schoonmaak.

EAZER gebruikt een speciale vernevelingsmachine om gericht en grondig te ontsmetten. Dankzij de verneveling van de SANEX Comac gaan de ontsmettingsmiddelen langer mee en worden ze gelijkmatig verdeeld in de lucht van de te behandelen omgeving. De minuscule druppeltjes bereiken en zuiveren alle in die omgeving aanwezige oppervlakken. Om de besmetting van een kantoor met het coronavirus te voorkomen, gebruiken we desinfectiemiddelen met een virusclaim en specifieke toepassingsgebieden.

rekruteren

Ontvang je graag de EAZER-nieuwsbrief?

Blijf op de hoogte