Waarom het zorgvuldig inplannen van traditionele schoonmaak zo belangrijk is

Traditionele schoonmaak zo inplannen dat er optimaal kan worden doorgewerkt, en dat tegen een gunstige kostprijs. Daar kunnen de meeste managers en bedrijfsleiders alleen maar van dromen. Toch is het mogelijk, mits een goede communicatie met de partner waarmee je in zee gaat. Bij EAZER onderscheiden we twee soorten schoonmaak. Enerzijds is er de traditionele schoonmaak: het poetsen in kantoren, openbare ruimtes, ziekenhuizen en winkels. Anderzijds onderscheiden we de industriële schoonmaak: het reinigen van productiehallen,  machines en werkruimtes. In dit artikel tonen we hoe jouw bedrijf kan profiteren van een goede planning van schoonmaakdiensten voor traditionele schoonmaak.

Poetsen tijdens de openingsuren

Poetsen na de kantooruren is voor de meeste organisaties de go-to regel als het op schoonmaak aan komt. Toch is dit een prijzige planning, vooral in de wintermaanden. Denk maar eens aan alle kosten die er worden gemaakt in je bedrijfsgebouw. De verlichting moet aan blijven en de verwarming moet blijven draaien, terwijl er op dat moment niets meer wordt verdiend. Het is perfect mogelijk om schoonmaak tijdens de kantooruren in te plannen, zonder er hinder van te ondervinden. Verder in dit artikel wordt duidelijk hoe we dit aanpakken.

Woon-werkverkeer

We kunnen het kostenplaatje nog meer inperken. Door het woon-werkverkeer te beperken, wordt de totaalprijs voor jou gedrukt. Minder woon-werkverkeer betekent minder kilometervergoedingen, een hogere beschikbaarheid en een kortere reistijden tussen projecten. Dat laatste blijkt een grote invloed te hebben op de uurlonen van het personeel. Tussen 6u en 22u betaal je het standaardtarief. Alle uren hierbuiten bevatten een nachtpremie.  Hoe sneller onze collega’s dus in jouw bedrijf kunnen kuisen, des te vroeger ze klaar zijn met hun werk.

EAZER blog

Water is niet gratis

De prijs van het waterverbruik is een kost die niet in onze kostenraming zit, en wordt vaak niet beschouwd als extra factor. Toch is dit een kost die een grote invloed heeft op de totaalprijs, en die je direct in je portefeuille voelt. Indien onze klant over een regenwaterput beschikt, maken wij daar met plezier gebruik van. Om te poetsen is dit water even goed om te gebruiken, en kost het jou niets.

Efficiënt ingeplande schoonmaak

Om verder te gaan op de uurlonen, bekijken we een oplossing om nachtwerk te vermijden. Laten we er een voorbeeld bij nemen: een bedrijf waar de activiteiten om 7u ’s morgens starten. Er moet bij opstart een schone werkomgeving zijn, terwijl we onze medewerkers pas vanaf 6u inzetten. Een goede communicatie met onze partner laat ons toe te weten waar de medewerkers zullen werken en welke ruimtes het vroegst benut zullen worden. Zo beginnen wij eerst in deze ruimtes te poetsen, en vervolgens op plaatsen die in de vroege ochtend minder belangrijk zijn.

 

 

 

Samenspraak

Zoals eerder vermeld is samenspraak tussen beide partijen misschien wel de belangrijkste factor om een schoonmaakplanning en een prijs op maat te creëren. Vragen als “Wij hebben een poetsvrouw voor 3 uur nodig”, behandelen wij door ter plaatse te gaan. De ervaring en expertise van een schoonmaakbedrijf zorgen ervoor dat de geschatte tijd vaak een stuk korter blijkt te zijn. Tevens is er bij een kennismakingsgesprek de mogelijkheid om een goed beeld van de verwachtingen te krijgen en een planning op maat te creëren. Moeten de vuilbakken elke dag geledigd worden, of beperken we de papier- en kartoncontainer tot 1 lediging per week? Details als deze kunnen een enorme impact hebben op de tijd die we nodig hebben om te poetsen.  Is er een constante bezetting van de werkruimtes of is dit flexibel geregeld? Enkel door ter plaatse een bezoek te brengen kunnen we afstemmen wat er vóór de uren moet gebeuren, en wat we later kunnen doen.

EAZER blog

Ontvang je graag de EAZER-nieuwsbrief?

Blijf op de hoogte