Murat Karaca: van jobstudent naar operations manager bij EAZER

Bij EAZER geven we talenten alle kansen. Daarom hanteren we een talentgerichte aanpak die verder kijkt dan wat iemand op papier kan, we houden ook - en vooral - rekening met het leerpotentieel en intrinsieke motivatoren. Maar we hebben niet alleen oog voor onze medewerkers en hun mogelijkheden, we ontwikkelen ze ook – met opleidingen op maat en een goede begeleiding on the job. Die investeringen doen we graag, want zo houden we onze mensen aan boord en laten we ze groeien naar de beste versie van zichtzelf.

 
Murat Karaca, operations manager Food & Industry bij EAZER, is een mooi voorbeeld van de groeikansen die we binnen EAZER bieden. Hij startte 22 jaar geleden als jobstudent, vandaag heeft hij een job met veel verantwoordelijkheden en leidt hij een team van 300 medewerkers. “Via Service-Net, het vroegere EAZER, kwam ik als jobstudent aan boord. Ik startte bij Tenneco en kon even daarna op de Ford-site aan de slag. Ik werkte vaak en veel, vooral in de avonden en de weekends. Dat combineerde ik met mijn studies Maatschappelijk Assistent.”

Eerste verantwoordelijkheden


“Toen de projectmanager op de Ford-site uit dienst ging, kreeg ik de kans om daar als ploegbaas aan de slag te gaan voor Service-Net. Een grote werf met ontzettend veel taken en opdrachten, dus alle handen waren welkom. Stilaan kreeg ik ook meer verantwoordelijkheden, zelfs als jobstudent. Maar het werk beviel me en ik sprong bij waar ik kon. Na een tijdje kwam de vraag van onze CEO Luc Lormans om de functie van projectmanager op te nemen. Een mooi voorstel, maar ik koos er toch voor om eerst mijn studies af te maken.”


Voor hij kon afstuderen sloeg Murat toch een andere richting in. “Ik kreeg de kans om in mijn thuisland Turkije in de immobiliënwereld aan de slag te gaan. Met de verkoop en verhuur van vakantiewoningen ontdekte ik mijn commerciële én leidinggevende skills, want ik stuurde er ook een team aan. Waaronder trouwens ook schoonmakers die dagelijks op pad waren om de woningen te poetsen.”

Nieuwe kans met interne opleiding


Door familiale omstandigheden moest Murat in 2014 terugkeren naar België, en nam hij afscheid van zijn immobiliënjob. “Zodra ik hier weer voet aan wal zette, belde ik Luc met de vraag of hij extra handen kon gebruiken. Ik had altijd graag gewerkt bij Service-Net, dat ondertussen omgedoopt was naar ITZU Cleaning, en ik besloot mijn kans te wagen. Het antwoord van Luc? Of ik de dag nadien al kon starten.” (lacht)


“Ik begon aanvankelijk als schoonmaakarbeider in voedingsbedrijven. Een uitdagende job, want in de foodsector moet je rekening houden met een strikte regelgeving en opgelegde ISO-normen. Opleidingen zijn dan ook cruciaal, en die organiseren we op regelmatige basis voor onze medewerkers zodat iedereen up-to-date blijft. Want de regels zijn niet alleen zeer strikt, er komen er elk jaar ook heel wat bij.”

 

Foto Murat

Groei naar leidinggevende functie


“Na een tijdje gaf ik bij het management aan dat ik wilde evolueren in mijn werk. Het fijne is dat daar in ons bedrijf ook echt naar wordt geluisterd. Er is oog voor potentieel en mensen krijgen op basis daarvan kansen, ongeacht de achtergrond. Die open blik vind ik een grote meerwaarde bij een werkgever. 


Ik groeide eerst naar de functie van ploegbaas, daarna naar projectmanager en uiteindelijk naar mijn huidige functie: operations manager Food & Industry. Een uitdaging die ik met veel enthousiasme aangreep en vandaag nog altijd met hart en ziel doe, want ik kan elke dag mijn commerciële en leidinggevende vaardigheden inzetten. Zo stuur ik niet alleen de projectmanagers aan, maar zit ik ook rond de tafel met klanten en kan ik tegelijkertijd mijn jarenlange technische ervaring inzetten en overbrengen naar onze medewerkers. Dat je als manager ook de ‘taal van de werkvloer’ spreekt en op technisch vlak kunt meepraten met klanten, is een absolute troef in deze job.”

Open cultuur geeft vleugels


“Binnen EAZER ervaar ik een enorme openheid. Er is geen strakke hiërarchie, de communicatielijnen zijn kort en in alles primeert het mensgerichte. Zowel op professioneel als persoonlijk vlak. Zelf heb ik aan den lijve ondervonden dat er een diep geloof is in mensen en hun talenten. Pluspunten worden opgemerkt, en dan krijg je ook de vrijheid en het vertrouwen om je eigen loopbaan in handen te nemen en vorm te geven. Kortom: de kansen zijn er, je moet ze alleen ook willen grijpen en je vleugels spreiden.”


Wil je, net als Murat, bij EAZER werken en je loopbaan in handen nemen?                       Solliciteer nu

Ontvang je graag de EAZER-nieuwsbrief?

Blijf op de hoogte